Το αυτοκίνητο της ‘’Sony’’ στρέφεται προς ένα μέλλον για πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Η ‘’Sony’’ ανακοίνωσε ένα αυτοκίνητο – ένα πραγματικό, φυσικό όχημα με ρόδες και καθίσματα – στο ‘’CES 2020’’ και όλοι έχουν εκπλαγεί. Προφανώς, αυτό το αυτοκίνητο, που ονομάζεται ‘’Vision-S’’, είναι πρωτότυπο και πιθανότατα δεν χρειάζεται να κατεβείτε στη ‘’Best Buy’’ για να πάρετε κάποια καλώδια USB-C και επιπλέον εξοπλισμό της ‘’Sony’’. Αλλά το απλό γεγονός παραμένει ότι μια εταιρεία ηλεκτρονικών και λογισμικού οδεύει προς την κινητικότητα του πραγματικού κόσμου.

Αυτό είναι καλό για τα κρυπτονομίσματα

«Αυτό το πρωτότυπο ενσωματώνει τη συμβολή μας στο μέλλον της κινητικότητας και περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνολογιών της Sony», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ‘’Sony’’ κ. Kenichiro Yoshida. Με άλλα λόγια, η ‘’Sony’’ θέλει μια θέση στο τραπέζι κινητικότητας. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ξεκίνησε αυτό το όχημα πρώτα θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός ‘’παίκτης’’. Αλλά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε αυτό το μοντέλο στο ‘’CES’’ και το 2020 πριν κάποιος άλλος θα θέσει μια τάση που θα αναγκάσει άλλους ‘’παίκτες’’ να αποκαλύψουν το έργο τους.

Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει;

Υπάρχει μια ‘’σχολή’’ που πιστεύει ότι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και του blockchain συμβαίνει όταν τα ρομπότ αρχίζουν να πληρώνουν ρομπότ. Αυτά τα ρομπότ μπορεί να καθαρίζουν τα σπίτια μας, να μας φροντίζουν ή να μας οδηγούν. Τα κρυπτονομίσματα γίνονται το μέσο μεταφοράς αξίας σε αυτό το σενάριο και όλοι οι αισθητήρες, οι υπολογιστές και τα συστήματα που σχετίζονται με το πλύσιμο των δαπέδων μας ή με τη σύνδεση μας με το παγκόσμιο διαδίκτυο, τελικά, αντικαθιστούν τις περισσότερες μεθόδους πληρωμής.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιθανώς δεν θα παίξουν μπάλα. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξαρτώνται από μερικά πράγματα, πρωταρχικό είναι ότι ένας άνθρωπος θα αγοράσει ένα ακριβό κουβά χάλυβα και θα περάσει αρκετό καιρό πίσω από τον τροχό. Η ‘’Sony’’, η ‘’Apple’’, η ‘’Intel’’ και οι αμέτρητες νεοσύστατες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν αξιοποιούνται σε αυτή την απαρχαιωμένη αντίληψη. Σε αυτά, τα αυτοκίνητα είναι υπολογιστές. Το αυτοκίνητο της ‘’Sony’’ είναι γεμάτο με αισθητήρες – lidar, ραντάρ και κάμερες – και ήχο 360 μοιρών με μια τεράστια, περιστρεφόμενη οθόνη για να διασκεδάσει τον οδηγό. Είναι, εν συντομία, η αρχή ενός μοντέλου δημιουργίας αυτοκινήτων που σπρώχνει τη βιομηχανία από το 1900 και μέχρι το 2000.

Το ηλεκτρικό όχημα είναι χτισμένο στην πλατφόρμα της ‘’Sony’’, το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σε πολλαπλές διαμορφώσεις αμαξώματος. Έχει αναφερθεί πως πλησιάζει έως 60 μίλια/ώρα 4,8 δευτερολέπτων, σύμφωνα με το αυτοκίνητο και τον οδηγό, και μέγιστη ταχύτητα 149 μίλια/ώρα. Είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο με πραγματική ισχύ.

Sony’s Car Points to a Machine Crypto Payments

Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τα μελλοντικά σχέδια αυτοκινήτων της ‘’Sony’’ και το μοντέλο της ιδέας δεν είναι έτοιμο για ‘’αγορά’’.  Το αυτοκίνητο αυτό και πολλά σαν αυτό θα επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα και θα διαπραγματεύονται αυτόματα την κυκλοφορία. Το πορτοφόλι σας θα πάρει ένα χτύπημα αν θέλετε να πάρετε κάπου πιο γρήγορα – το αυτοκίνητό σας θα πληρώσει ένα άλλο αυτοκίνητο για να προχωρήσει μπροστά του – και θα περάσετε ή ακόμα και θα κερδίσετε αν μπορείτε να χάσετε μερικά ακόμα λεπτά στο δρόμο. Οι ίδιοι οι οδοί θα ζητούν διόδια για συντήρηση και, καθώς κάθονται σε σχετική άνεση, θα κάνουμε αιτήσεις για εφαρμογές, εκπαιδευτικό υλικό και ψυχαγωγία. Και αν το ‘’Facebook’’, η ‘’Apple’’ και το ‘’Amazon’’ έχουν τον τρόπο τους, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μια πιστωτική κάρτα.

Sony’s Car Points to a Machine Crypto Payments

Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η ‘’Sony’’, η ‘’Apple’’, η ‘’Google’’ και η ‘’Amazon’’ σκέπτονται το ίδιο πράγμα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι αυτό ισχύει. Είναι εταιρείες πληροφορικής. Το ‘’Computing’’ βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα και οτιδήποτε γίνεται από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων για να αποφευχθεί το άνοιγμά τους σε ένα σημείο έξω από το δίκτυο. Τα νέα αυτοκίνητα που οδηγούν χωρίς αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσουν επίσης την αντίσταση του οδηγού.

Τελικά, ίσως αυτό το αυτοκίνητο της ‘’Sony’’ είναι ένας τυχαίος ‘’κρότος’’ στον ορίζοντα του μέλλοντος. Ή ίσως είναι κάτι άλλο: η αρχή μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων που θα λάβει πραγματικά αυτή την εξαιρετικά πρωτόγονη τεχνολογική τάση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι για το τι πρόκειται να έρθει.

Πηγή: https://www.coindesk.com/sonys-car-points-to-a-future-of-machine-to-machine-crypto-payments

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *