Οι εμπειρογνώμονες στο ‘’BlockShow Asia 2019’’ συμφωνούν: Το Bitcoin είναι απλώς ένα κρυπτονόμισμα, ενώ το blockchain είναι ένα νέο πλαίσιο συνδεσιμότητας.
Οι ομιλητές στο συνέδριο με τίτλο “Συνεργασία σε ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα: Γιατί το χρειάζεται η κυβέρνηση και οι εταιρείες” περιελάμβανε τον Patrick Yeo, τον Venture Hub Leader της ‘’PwC Singapore’’, τον Vinay Mohan, Διευθύνων Σύμβουλο της ‘’ConsenSys Singapore’’, την Veronica Tan, Διευθύντρια της ‘’Infocomm Media Development Authority’’, τον Alan Lim, Διευθυντή Προγράμματος της ‘’IBM Blockchain Technologies’’ και τον Yi Ming Ng, Διευθύνων Εταίρο του ‘’Accelerator Tribe’’.
Όλοι οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain ξεπερνούν πολύ το Bitcoin. Επιτρέπουν τη διασύνδεση του οικοσυστήματος με την ανταλλαγή πληροφοριών με αξιόπιστο, αποκεντρωμένο τρόπο.
Ο Ming υπογράμμισε πολλές περιπτώσεις χρήσης όπου το blockchain συνδέει διαφορετικά οικοσυστήματα για να δημιουργήσει νέα αξία για το διαδίκτυο, επικαλούμενη το δίκτυο της Trust της ‘’IBM’’, όπως χρησιμοποιείται από την ‘’Carrefour’’, και αρκετοί άλλοι συνεργάτες που συνδέουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, παρέχοντας περισσότερη διαφάνεια στο προϊόν.
Ο κ. Vinay επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο τα blockchain που λειτουργούν από κυβερνήσεις και βιομηχανίες είναι πραγματικά αποκεντρωμένα ή όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι τόσο σημαντικό – υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατανόησης της συγκέντρωσης έναντι της αποκέντρωσης.
“Εδώ μιλάμε για μια ενδιάμεση τεχνολογία που συνδέει διαφορετικά οικοσυστήματα με μια νέα μορφή διακυβέρνησης”, δήλωσε ο Mohan.
Από την άλλη πλευρά, η Tan υπογράμμισε ότι εκτός από τα κρυπτονομίσματα, το blockchain επιτρέπει τη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος στο οποίο οι βιομηχανίες μπορούν να συνεργαστούν για να μοιραστούν πληροφορίες, να δημιουργήσουν νέες περιπτώσεις χρήσης και να δημιουργήσουν νέες μορφές κοινωνικής αλληλεπίδρασης:
“Πέρα από την κρυπτογράφηση, η τεχνολογία blockchain είναι για συνεργασία. Είναι μια συνεργατική τεχνολογία που επιτρέπει σε διαφορετικούς φορείς να εργάζονται μαζί για να μοιράζονται και να καταναλώνουν δεδομένα. Αυτό είναι εκπληκτικό για τις κυβερνήσεις, τα ιδιωτικά ιδρύματα και τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει νέα πράγματα’’, είπε.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Yeo επεσήμανε ότι το blockchain συνδέει διάφορα τμήματα των οικοσυστημάτων και δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο για τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες. “Αυτή είναι μια βιομηχανία νέας αξίας. Μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες και να ορίσετε έξυπνες συμβάσεις για διάφορα μέρη του οικοσυστήματος, αυτό είναι ένα εντελώς νέο πλαίσιο”, ανέφερε.
Ο Λιμ τόνισε ότι η συνεργασία είναι ακριβώς ο δρόμος προς την ανατροπή και η επιτυχία διαφόρων έργων. Πιστεύει ότι η διασύνδεση μεταξύ ‘’Hyperledger’’, ‘’Ethereum’’ και άλλων έργων blockchain θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών.
“Πρέπει να αποδείξουμε την αξία της τεχνολογίας και μαζί είμαστε ισχυρότεροι. Το Blockchain είναι για τα συνδεδεμένα οικοσυστήματα, οπότε η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ όλων μας είναι πολύ σημαντική”, ανέφερε.
Όπως ανέφερε προηγουμένως η ‘’Cointelegraph’’, ο Διευθυντής της ‘’FinTech’’ για τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης, Sopnendu Mohanty, συζήτησε τη σημασία του blockchain για την οικονομία, τονίζοντας τη συγκεκριμένη χρησιμότητα της για την ανάπτυξη της πράσινης χρηματοδότησης.
Πηγή: https://cointelegraph.com/news/why-do-governments-and-corporations-need-blockchain