Μια ακόμα δικαστική απόφαση, υποστηρίζει την αξία του Bitcoin, προτείνοντας να μπορεί, το περιουσιακό αυτό στοιχείο, να χρησιμοποιηθεί ως αποζημίωση.
Το Bitcoin είναι παρόμοιο με το χρήμα, λέει το γαλλικό δικαστήριο
Η αφήγηση ότι το Bitcoin είναι άνευ αξίας καταρρίφθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά όπως υποστήριξε ένα γαλλικό δικαστήριο. Η απόφαση του Εμπορικού Δικαστηρίου της Nanterre, από τις 26 Φεβρουαρίου, είχε ως αποστολή να προσδιορίσει τη φύση, το χαρακτήρα του BTC και των ψηφιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, το Bitcoin είναι ανταλλάξιμο, το οποίο είναι το ακριβές χαρακτηριστικό του χρήματος. Θεωρητικά, όλα τα BTC δημιουργούνται ίδια, όμως, με κάποια προσπάθεια, τα νομίσματα μπορούν να εντοπιστούν. Αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για τα χρήματα, όπου τα τραπεζογραμμάτια έχουν σειριακό αριθμό και εξακολουθούν να είναι ανταλλάξιμα.
«Το πεδίο εφαρμογής αυτής της απόφασης είναι σημαντικό, διότι επιτρέπει την εξομοίωση του bitcoin με τα χρήματα ή άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα. Ως εκ τούτου, θα διευκολύνει τις συναλλαγές του bitcoin, όπως οι συναλλαγές δανεισμού ή repos, οι οποίες αυξάνονται και έτσι ευνοούν τη ρευστότητα της αγοράς κρυπτονομισμάτων», λέει ο Hubert de Vauplane, ειδικευμένος δικηγόρος της Kramer & Levin, όπως δημοσιεύτηκε από την Les Echos.
Ωστόσο, η δικαστική απόφαση δεν είναι το ίδιο με έναν νόμο που προσδιορίζει τη φύση του Bitcoin. Στη Γαλλία, το BTC δεν είναι παράνομο και γενικά εφαρμόζεται το όραμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν είναι χρήματα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Bitcoin δεν εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα, ούτε ελέγχεται από το σκεπτικό μίας νομισματικής πολιτικής.
ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ BTC ΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Όμως, το Bitcoin έχει γίνει αποδεκτό ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, σε πολλαπλές δικαστικές υποθέσεις, μεταξύ άλλων ως εξασφάλιση ή ως εγγύηση. Το BTC έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει νομικές αμοιβές σε δικηγόρους που θα πάρουν το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Το θέμα του κατά πόσον Bitcoin είναι τα χρήμα, μερικές φορές απορρίπτεται από την κρυπτο-κοινότητα, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα θεωρούνται ως η εναλλακτική λύση για τα fiat. Ωστόσο, οι Αρχές αναγνωρίζουν την αξία του BTC και οι περιπτώσεις χρήσης του ως μέσο πληρωμής, είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης.
Το Bitcoin και ορισμένα altcoins, έχουν επίσης υπολογιστεί ως πολύτιμα, όπως στην περίπτωση του ανταλλακτηρίου QuadrigaCX, όπου τα πορτοφόλια crypto επιζητήθηκαν για να εξαγάγουν οποιαδήποτε υπολειμματική αξία για να αποζημιώσουν τους πιστωτές. Η απώλεια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει αναγνωριστεί ως σημαντική και ουσιώδης στις περισσότερες περιπτώσεις hacking ανταλλακτηρίων.
Το κύριο μειονέκτημα του BTC για να χρησιμοποιηθεί για αγορές και ως ψηφιακά μετρητά, είναι η μεγάλη διακύμανση στην τιμή του. Το Bitcoin κινήθηκε πρόσφατα από τα χαμηλότερα επίπεδα των 8.500 δολαρίων έως και τα 9.130 δολάρια, ενδεχομένως θέτοντας κινδύνους για τους συναλλασσόμενους.
Πηγή: CHRISTINE VASILEVA | 06/03/2020 |https://bitcoinist.com/french-court-decision-equates-bitcoin-to-money/