Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, ”Karma Automotive”, έχει αρχίσει να δέχεται ψηφιακά νομίσματα ως μέσο πληρωμής σε ένα από τα καταστήματά του στο Newport Beach.
Η ”Karma Newport Beach” επιτρέπει πλέον στους πελάτες να πληρώνουν με Bitcoin (BTC) για αγορές νέων οχημάτων και συναφείς υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 15 Οκτωβρίου. Ανακοινώνοντας τη νέα προσφορά, ο CEO της ”Karma” Lance Zhou δήλωσε:
“Ανοίγουμε την πλατφόρμα μας για να τη χρησιμοποιήσουμε ως δοκιμαστικό πεδίο για να μετατρέψουμε τις θεωρητικές εφαρμογές blockchain σε πρακτική χρήση. Το ναυαρχικό κατάστημα της ”Karma” θα υποστηρίξει τις προσπάθειές μας να αποδείξουμε την αναδυόμενη τεχνολογία και να προσφέρουμε τις τελευταίες υπηρεσίες μας σε VIP πελάτες αποδεχόμενοι το κρυπτονόμισμα Bitcoin”.
Ο κινεζικός όμιλος ”Wanxiang” αγόρασε το ενεργητικό του ”Karma” από την ”Fisker Automotive” το 2014 για $ 149,2 εκατομμύρια. Ξεκίνησε να κατασκευάζει το ναυαρχικό όχημα της ”Revero” το 2016, το νέο μοντέλο του οποίου διανέμεται για περισσότερα από 135.000 δολάρια. Το ”Revero” μπορεί να ταξιδέψει 37 μίλια χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση.
💥 Crypto και πολυτελή προϊόντα 💥
Τα κρυπτονομίσματα έχουν βρει το δρόμο τους στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, τόσο σε μορφές λειτουργίας όσο και πληρωμών. Τον Σεπτέμβριο του 2018, το ελβετικό ρολόι πολυτέλειας ”Hublot” κυκλοφόρησε το ρολόι του, ”Big Bang Blockchain”, το οποίο θα μπορεί να αγοραστεί αποκλειστικά με Bitcoin.
Άλλα ρολόγια υψηλής ποιότητας από τον ”Franck Muller” έχουν ενσωματωμένα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων. Το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων του Franck Muller στη λιανική τιμή του κυμαίνεται από $ 9.800 έως $ 50.600.
💥 Η τεχνολογία Blockchain στην αυτοκινητοβιομηχανία 💥
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με την υποκείμενη τεχνολογία blockchain των Crypto, με την ”Ford Motor Company” να ψάχνει σε blockchain και geofencing για να παρακολουθεί με ακρίβεια τον αριθμό των “πράσινων μιλίων” που οδηγούνται από τα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα. Η ”BMW”, η ”General Motors”, η ”Ford”, η ”Renault” και η ”Honda” άρχισαν να δοκιμάζουν ένα σύστημα αναγνώρισης και πληρωμής αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον Σεπτέμβριο, η ινδική κατασκευαστική εταιρία αυτοκινήτων ”Tata Motors” ανακοίνωσε σχέδια για την εφαρμογή λύσεων blockchain σε διάφορες πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς στάθμευσης, όπου αλγόριθμοι έχουν τη δυνατότητα πρόβλεψης, ζήτησης και παρακολούθησης της ποιότητας των καυσίμων σε πραγματικό χρόνο.